KUD-ovi iz Moslavine na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena proteklog je vikenda organizirana po 26-i put. U Hrvatsku Kostajnicu, grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, došle su tisuće posjetitelja za koje je priređen bogat program. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima od kestena, gosti gradića na Uni mogli su uživati u mnogim drugim zabavnim aktivnostima, ali i bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem su već tradicionalno sudjelovali fokloraši s područja Moslavine: KUD „Moslavec“ Voloder, KUD „Stružec“, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, KUD „Stjepan Šajnović“ Osekovo te KUD „Moslavka“ Gornja Gračenica.  Naravno, nisu izostali niti nastupi estradnih zvijezda, pa su okupljeni prilike imali zabaviti se uz Ivana Zaka i Slavonske lole.

Najljepša i najposjećenija jesenska manifestacija pounjskog kraja i ove je godine ponudila bogat program uglavnom izvođen na novoouređenom Trgu Nikole Šubića Zrinskog.

Uz brojne goste, Kestenijadu su u pratnji domaćina, gradonačelnika Dalibora Bišćana, obišli župan Ivan Celjak, njegov zamjenik Mihael Jurić te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.