Održan 39. susret likovnih stvaralaca Hrvatske

U đurđevačkom Muzeju održan je 39. Susret likovnih stvaralaca iz cijele Hrvatske u okviru izložbe likovnih radova izabranih na ovogodišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture.

Prilikom zatvaranja izložbe, dodijeljene su i pohvalnice za izuzetna djela autorima, koji su svojim motivima i tehnikama pokazali visoku razinu likovnog umijeća te nestandardni, a ponekad i duhoviti pristup odabranoj temi, dok su prigodna priznanja uručena i svim likovnim i umjetničkim udrugama čiji su članovi sudjelovale na natječaju.

Prigodna priznanja tako su dobile udruge i umjetnici iz Moslavine.  Riječ je o Likovnom društvu „Moslavački krug“ te Popovačkoj udruzi stvaralaca „Moslavački štrk“. „Moslavački krug“ su predstavljala djela „Veliki val“ autorice Getrude Gubijan, „Mrtva priroda“ Marijana Sekovanića te „Boje Mauritanije“ Antuna Snovaka. Popovačku udrugu likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ predstavljala su  „Izjutra“ Danijele Makoš Repaja, „Dolazak Hrvata u 7. stoljeću“ Marije Milošević, „Izgubljena duša“ Marije Pukec Žigić i „Dijete u meni“ Marijane Marušić.

Fotografije: fb Marži Art, Antun Snovak