Krajem rujna u županiji bez posla 6 258 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem rujna ove godine registrirano je 6 258 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na mjesec prije pad nezaposlenih za 2,2 posto, dok je na godišnjoj razini broj nezaposlenih manji za 2,3 posto.

Najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 1358 osoba, dok u Kutini posao traži 939 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje su bez posla 52 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost smanjena je u 11 gradova i općina, a najveće smanjenje zabilježeno je u Hrvatskoj Dubici za 32,5 posto. Evidentirana nezaposlenost je povećana u osam gradova i općina, a najveće povećanje zabilježeno je u Kutini i to za 17,8 posto.

Tijekom rujna ove godine u evidenciju nezaposlenih osoba novoprijavljeno je 805 osoba, od čega 468 izravno iz radnog odnosa, najviše iz prerađivačke industrije. Ukupno je tijekom rujna ove godine iz evidencije nezaposlenih izašlo 947 osoba, od čega je zaposleno 756 osoba, ponajviše u sektoru obrazovanja.