Doživotni zavjeti Antonia Blaževića

Antonio Blažević iz Volodera, član Družbe Sinova Bezgrešne u gradu Cantu u Italiji, položio je doživotne redovničke zavjete.

Tom svečanom trenutku nazočili su i župljani Volodera te vlč. Marijan Štingl.

Nakon polaganja zavjeta te svečanog obreda vlč. Štingl obratio se okupljenima izrazivši  Antoniu svoju radost radi ovog velikog događaja: “Htio bih ovaj trenutak poistovjetiti sa Isusovim riječima: Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas da idete i rod donosite. I zato vam želim u ime svih nas koji smo došli iz Hrvatske zahvaliti što ste našeg Antonia primili u vašu družbu i što je on vaš punopravni član. Posebna nam je radost što je naša domovina Hrvatska, posebno naš kraj darovao još jednog sina uz našega brata Bonifacija. I tebi brate naš dragi Antonio želim od srca čestitati na ovom trenutku, velikom trenutku tvoga života. Od srca ti želim da ono što je Bog dobro započeo u tvome životu neka to doista i dovrši. Mi ti obećavamo da ćemo moliti za tebe.”

 „Ponosni smo što je naš Antonio prvi u našoj biskupiji iz Družbe Sinova Bezgrešne položio svoje doživotne redovničke zavjete. Dragi naš Antonio, od srca ti čestitamo. Neka te prati Božji blagoslov i zagovor naše Nebeske Majke Marije i našeg zaštitnika sv.Antuna. Pratimo te na tvome putu i dalje svojim molitvama.“ – poručili su hodočasnici.

Prilikom putovanja u Italiju, župljani iz Volodera posjetili su i Marijansko svetište Madonna della Corona te grad Milano, kao i Padovu, baziliku sv.Antuna Padovanskog te sv. Leopolda Mandića.