Dječji tjedan u Knjižnici i čitaonici Popovača

U sklopu Dječjeg tjedna, koji se ove godine održao pod motom „Ljubav djeci prije svega“, a kojim se naglašava važnost promicanja prava djece, održan je niz aktivnosti u Knjižnici i čitaonici Popovača.
Knjižnicu su tom prigodom posjetila djeca iz popovačkih škola i vrtića.
Odgojno-obrazovna skupina „Leptirići“, sa svojim odgojiteljicama Marinom Ovčariček i Martinom Kunovec Kosar, održala je tako druženje s bakama i djedovima, a tijekom kojeg su se čitale i prepričavale slikovnice. Time su potaknute
vještine čitanja, ali i pozitivnog utjecanja starijih osoba prema djeci. Osim toga, „Leptirići“ su uz pomoć ravnateljice Knjižnice Ivane Vlašić i zeke Luigija pročitali slikovnicu „Najljepše je biti dijete-dječja prava“. Djeca su na sebi svojstven način komentirala temu i davala izjave o pravima i dužnostima. Također su izradili plakat sa svojim otiscima i porukom „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“. U svemu tome ih je pratio i podržavao pas Čičo, terapijski pas koji je kod djece djelovao poticajno, smirujuće i opuštajuće.


Također, Knjižnicu su posjetili i učenici produženog boravka OŠ Popovača sa učiteljicama Kristinom Carek i Lucijom Čihor.
Djeca su, nakon prezentacije o pravima djeteta, o toj temi porazgovarala s ravnateljicom Ivanom Vlašić te su izradila crteže i poruke o svojim pravima.
Tematska izložba svih likovnih i literarnih radova koji su nastali u Dječjem tjednu, izložena je u Knjižnici i čitaonici Popovača tijekom ovoga tjedna.