Brojni kandidati za “Suncokret ruralnog turizma”

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ započeo je obilazak prijavljenih kandidata koji se bore za titulu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“. U Sisačko-moslavačkoj županiji komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu obišla je nekoliko lokacija, a koje su većinom smještene na području Moslavine.

Za ovu prestižnu titulu, a koja se dodjeljuje jedanaesti puta, bore se: Vinarija Trdenić iz Popovače, seosko imanje Moslavačka priča iz Male Ludine, Festival vina – MoslaVina Kutina, ruralna kuća za odmor Trnovka iz Popovače, ali i NATURA SMŽ, Muzejska zbirka obitelji Sajko iz Novske, Dani graditeljske baštine u Krapju, drvena kuća Babylonica iz Moštovice, turističko-ugostiteljski objekt Tradicije Čigoč te Izletište Banovac.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, kako objavljuju, godinama se intenzivno i sustavno bavi poticanjem razvoja ruralnog turizma, podržavanjem i kreiranjem projekata u ruralnim prostorima, opstankom i razvojem hrvatskog sela.

Ovogodišnja akcija organizira se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavlja jedinstveno ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti različitih subjekata u cilju očuvanja (hrvatske) izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga te promocije i razvoja ruralnih krajeva.