Aktualni sat Općinskog vijeća Velike Ludine

Na nedavno održanoj 22. sjednici Općinskog vijeća Velike Ludine, vijećnici su iskazali interes za nekoliko tema.
Vijećnik Vedran Svilić (SDP) upitao je kada se može očekivati popravak javne rasvjete u Katoličkom Selišću.
Načelnik Dražen Pavlović u odgovoru je naglasio kako za taj problem nije znao. Podsjetio je kako su proljetos tamo postavljena nova rasvjetna tijela, odnosno led lampe, te kako će kvar nastao tijekom ljetošnjeg nevrijemena uskoro biti uklonjen. Za njegovo uklanjanje Općina će angažirati poduzeće koje je i odradilo postavljanje novih lampi.
Vijećnik Svilić ukazao je i na problem sve većeg broja divljih deponija, posebno se osvrnuvši na nove lokacije, kod Lovačkog doma i u ulici Kladje u Velikoj Ludini.
Načelnik je napomenuo kako je osobe koje ih stvaraju gotovo nemoguće kazniti. One se jedino mogu očistiti, no, nažalost, to je priča koja nema kraj. Predsjednik vijeća Vjekoslav Kamenščak podsjetio je pritom na slučaj od prije nekoliko godina, kada su osobe koje su ih stvarale bile javno prozvane na društvenim mrežama te se isti slučaj nije ponovio, te je apelirao na građane da ukoliko nekog vide, neka ga upozore. Vijećnik Jurica Đudarić (HSP) predložio je da se na određene lokacije postave kamere, budući da u susjednom gradu na nekim lokacijama ta metoda zasad funkcionira.
Komunalni redar, Verica Kesak, podsjetila je također na brojna upozorenja i kazne koje je zbog tih problema poslala, a posebice zbog spaljivanja otpada. Također, podsjetila je i na slučajeve u kojima su te kazne od strane Prekršajnog suda drastično smanjene te se konstantno ponavljaju ove radnje.
Vijećnik Ivan Marečić (SDP) podsjetio je kako određena oštećenja, a koja su nastala uz novouređenu i nedavno otvorenu županijsku cestu Mala Ludina – Mustafina Klada, a vidljiva su u naselju Kompator, još nisu sanirana.
Velikoludinski načelnik Dražen Pavlović istaknuo je kako su ista prijavljena Županijskoj upravi za ceste SMŽ, budući da je to poduzeće nadležno za navedenu prometnicu. Pojasnio je kako ne zna kada će se točno ista ukloniti, ali kako je plan da to bude kroz redovno godišnje održavanje cesta.