Grad Popovača i ove školske godine srednjoškolcima sufinancira prijevoz i učeničke domove

Grad Popovača i ove školske godine osigurava sufinanciranje troškova smještaja učenika srednjih škola u učeničkim domovima u iznosu od 15 posto, a isto će toliko iznositi i subvencija troškova mjesečne karte za prijevoz vlakom odnosno autobusom.

Financiranje mjesečne karte za vlak vršit će se za cijelu željezničku relaciju od Popovače do mjesta srednje škole učenika.

Financiranje mjesečne karte za autobus vršit će se samo za dio autobusne relacije koja prelazi granice Sisačko-moslavačke županije, odnosno koja nije obuhvaćena sufinanciranjem Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije unutar projekta „Županijski prijevoz za sve“ temeljem kojeg je svim stanovnicima Županije osiguran autobusni prijevoz na području iste po cijeni od 2 eura mjesečno. Dakle, učenici koji putuju autobusom i do škole ne prelaze granicu SMŽ (npr. do Kutine ili Siska), podižu potvrdu o sufinanciranju u popovačkoj Ispostavi Županijskog Upravnog Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo na adresi Jelengradska 13, Popovača. Učenici koji pak putuju autobusom i prelaze granicu SMŽ (npr. Križ) podižu dvije potvrde za sufinanciranje, jednu u popovačkoj Ispostavi Županijskog Upravnog Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo na adresi Jelengradska 13, Popovača (za relaciju od mjesta prebivališta do mjesta županijske granice), a jednu potvrdu u gradskoj upravi (za relaciju od županijske granice do mjesta u kojem se nalazi škola).

Javni prijevoznik će cijenu mjesečne karte umanjiti za 15% učeniku koji mu priloži Potvrdu Grada Popovače i za taj iznos ispostaviti specificirane mjesečne račune Gradu Popovači. Isto tako će uprava učeničkog doma, učeniku koji prilikom upisa u Dom i potpisivanja ugovora o smještaju priloži Potvrdu Grada Popovače o sufinanciranju troškova, izvršiti umanjenje mjesečne cijene doma za 15%.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza odnosno učeničkog doma, zahtjev se podnosi Gradu Popovači- UO za proračun i opću upravu na propisanom obrascu, koji se može preuzeti na mrežnim stranicama grada ili osobno u zgradi gradske uprave, najkasnije do 31. listopada 2023. godine.