dm unapređuje zdravlje i dobrobit žena Sisačko-moslavačke županije

U srijedu 27. rujna dm je predao donacije Centru za majku i dijete Doma zdravlja Sisačko- moslavačke županije iz Kutine i Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača čiji su projekti odabrani u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra.

Projekt „Mama, budi zdrava“ Centra za majku i dijete usmjeren je na zdravlje trudnica i žena grada Kutine i okolice, a među glavnim ciljevima je pružanje kvalitetne i redovite ginekološke skrbi ženama svih dobnih skupina. Povodom predaje donacije, ravnateljica Sanja Habek istaknula je kako će, uz dm-ovu podršku, Centar biti opremljen novim, modernim ginekološkim stolom, dok će donirani proizvodi brojnim trudnicama, dojiljama i bebama olakšati boravak u njihovim prostorima.

Projekt „Paket za NJU“ uz podršku dm-a provodi Neuropsihijatrijska bolnica Dr. Ivan Barbot Popovača s ciljem unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite žena i održavanja primjerenog zdravstvenog standarda.

„Provođenjem projekta „Paket za NJU“ našim pacijenticama želimo pokazati da nisu same te pozitivno utjecati na njihov proces oporavka. Projektom ćemo im osigurati 600 paketa s osnovnim higijenskim potrepštinama, a usto i godišnju zalihu higijenskih uložaka. Ovim putem, uime svih djelatnika i pacijenata Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, zahvaljujem dm-u što je prepoznao vrijednost našeg projekta i omogućio njegovu realizaciju“, izjavila je Marina Kovač, ravnateljica Bolnice.

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra dm će podržati realizaciju devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na dobrobit i zdravlje žena koji su vrijedni više od 90.000 eura kako bi doprinio promicanju, razvoju i unapređenju zdravstveno-socijalnih aspekata zdravlja žena svih dobnih skupina.

„U dm-u vjerujemo da su podrška zajednici i prepoznavanje izazova s kojima se naši sugrađani suočavaju najvažniji u kreiranju bolje budućnosti. Natječajem {ZAJEDNO} za bolje sutra želimo doprinijeti kvaliteti života žena svih dobnih skupina, a ujedno skrenuti pozornost na specifične izazove i probleme s kojima se žene susreću u svakodnevnom životu. Ponosni smo što će dm u partnerstvu s Centrom za majku i dijete Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije i Neuropsihijatrijskom bolnicom Dr. Ivan Barbot Popovača doprinijeti kvalitetnijoj ginekološkoj skrbi te osnaživanju žena s područja Sisačko-moslavačke županije“, izjavila je Martina Markota, voditeljica odnosa s javnošću u dm-u i voditeljica natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra.

dm već niz godina daje doprinos zdravstvenoj skrbi građana te nastoji unaprijediti kvalitetu njihovih života. Tijekom ove godine dm je svoje aktivnosti snažnije usmjerio na zdravlje žena te na skretanje pozornosti na teme i izazove s kojima se žene susreću, a o kojima se u javnosti i dalje nedovoljno govori. Uz natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, dm je serijom podcasta osigurao dodatan prostor za raspravu i edukaciju, a na prvoj dm-ovoj ženskoj konferenciji sudionicama je, u suradnji sa stručnjacima, ponudio odgovore na najvažnija pitanja o ženskom zdravlju.