Grad Popovača osigurao isplatu uskrsnica umirovljenicima sa mirovinom do 332 eura i starijima od 65 bez prihoda

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 332,00 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu jednokratne novčane potpore- uskrsnice u iznosu od 40,00 eura.

Svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2022. i dalje zadovoljavaju propisane uvjete, automatizmom ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 40,00 eura te nije potrebno podnositi zahtjev za istu budući su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Svi ostali koji do sada nisu bili evidentirani ili su tek sad stekli pravo na korištenje novčane potpore, kako bi ga i ostvarili trebaju dostaviti ispunjeni Obrazac Zahtjeva uz tražene priloge osobno u zgradu Gradske uprave na adresi Trg grofova Erdodyja 5, Popovača, radnim danom u vremenu od 07 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: sandra.horvat@popovaca.hr, i to do najkasnije 31.ožujka 2023. godine.

Obrazac je objavljen na internetskoj stranici grada, a može se dobiti i u gradskoj upravi.

Isplata jednokratne novčane potpore- uskrsnice vršit će se tijekom početka mjeseca travnja 2023. godine na tekući račun umirovljenika. Isplata uskrsnice putem poštanske uputnice vršit će se isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je isti u blokadi.

Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 044/ 679 750 ili putem e-mail adresa: grad@popovaca.hr i sandra.horvat@popovaca.hr.