Popovača: Isplata uskrsnica umirovljenicima sa mirovinom do 360 eura i starijima od 65 bez prihoda

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na ovom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 360 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu jednokratne novčane potpore- uskrsnice u iznosu od 50,00 eura.

Svi oni umirovljenici koji su se ranije javili za isplatu božićnice ili uskrsnice i dalje zadovoljavaju propisane uvjete, automatizmom ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 50,00 eura te nije potrebno podnositi zahtjev za istu budući su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Oni koji po prvi puta ostvaruju uvjete za jednokratnu novčanu potporu- uskrsnicu, moraju dostaviti ispunjeni Obrazac Zahtjeva (koji je moguće preuzeti na mrežnim stranicama grada ili osobno u gradskoj upravi) uz tražene priloge osobno u zgradu Gradske uprave na adresi Trg grofova Erdödyja 5, Popovača, radnim danom u vremenu od 07 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: sandra.horvat@popovaca.hr, i to u razdoblju do najkasnije 20. ožujka 2024. godine.

Isplata jednokratne novčane potpore- uskrsnice vršit će se tijekom druge polovice mjeseca ožujka 2024. godine na tekući račun umirovljenika. Isplata uskrsnice putem poštanske uputnice vršit će se isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je isti u blokadi.

Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 044/ 679 750 ili putem e-mail adresa: grad@popovaca.hr i sandra.horvat@popovaca.hr.