Krajem veljače bez posla u našoj županiji 6 421 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem veljače ove godine u evidenciji Zavoda registrirana je 6 421 nezaposlena osoba, što je pad nezaposlenosti od 1,9 posto na mjesečnoj razini, dok je u odnosu na isti mjesec lani nezaposlenost manja za 0,3 posto.

Najveći broj nezaposlenih i dalje ima Sisak gdje posao traži 1317 osoba, dok je u Kutini bez posla 998 osoba, a najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje posao traži 60 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u osam gradova i općina. Najveće smanjenje nezaposlenosti od 14,8 posto zabilježeno je u Sisku. Istovremeno, evidentirana nezaposlenost je povećana u 12 gradova i općina, a najveće povećanje nezaposlenosti od 28,7 posto zabilježeno je u Jasenovcu.

Tijekom veljače ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 545 osoba, od čega je 352 njih došlo izravno iz radnog odnosa i to ponajviše iz prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih tijekom veljače izašle su 672 osobe, od čega su zaposlene 434 osobe, ponajviše u prerađivačkoj industriji.