Duhovna obnova u Župi Ludina

U Župi Ludina, 16. ožujka, uoči velike uskrsne ispovijedi i nadolazećih najsvetijih vazmenih dana u crkvenoj godini, održana je duhovna obnova pod vodstvom vlč. Damira Kunića, upravitelja župe Hrvatska Dubica.

Događaj je započeo pjesmom našem Spasitelju čiji dodir liječi i spašava uz uvjet da mu to dozvolimo. Nakon molitve svete krunice i slavlja sakramenta pomirenja započelo je euharistijsko slavlje tijekom kojega je vlč. Damir u nadahnutoj homiliji progovorio o potrebi radikalnog prekida sa svime što nas priječi da budemo kraj Isusa, a osobito s grijesima koji se često skrivaju pod raznim krinkama predstavljajući se kao nešto dobro, ali u konačnici je to nešto što nas udaljava od Boga i bližnjih. Vlč. Damir dao je primjer grijeha škrtosti koji se često odijeva krinkom štedljivosti koja materijalna dobra samo stavlja na “hrpu” koja se onda gomila i koja ne služi nikome osim toj osobi koja je upala u grijeh škrtosti. Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje u kojem su okupljeni vjernici mogli u tišini moliti, promatrati Isusa i zahvaljivati Isusu za dar spasenja.

Pjevanje u bogoslužju svete euharistije i klanjanja predvodio je zbor mladih iz Župe svetoga Antuna Padovanskog u Voloderu. „Nadamo se da će i ova duhovna obnova donijeti dobre plodove za sve one koji su u njoj sudjelovali, a koji će te plodove znati podijeliti s drugima i iskoristiti ih i za sebe i za bližnje. Velik je Gospodin u djelima svojim!“ – poručio je vlč. Josip Bulat, upravitelj Župe Ludina.