Započela izgradnja pješačke staze u Podbrđu

Započela je izgradnja pješačke staze u Podbrđu. Zbog same dužine od oko 2 km i obuhvata radovi će se izvoditi u dvije faze.

Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković prva faza odnosi se na dionicu od početka naselja do skretanja za Vodenički i Vinogradarski brijeg. Riječ je o vrlo zahtjevnom terenu te je potrebna i izgradnja potpornog zida uz županijsku cestu. Upravo zbog toga, cijena izgradnje je značajno veća,  iznosi oko 300 tisuća eura.

„Radove izvodi tvrtka Lonja Strug d.d., a ugovoreni rok je kraj mjeseca kolovoza. Po završetku te faze pokrenut ćemo postupak raspisivanja natječaja za izgradnju druge.“ – ističe gradonačelnik.

Izgradnja ove pješačke staze izuzetno je važna budući da je riječ o jednoj od najprometnijih prometnica na području grada, ali i zbog neposredne blizine Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“. „To je jedan od važnijih projekata i trebamo ga ove godine završiti.“ – zaključuje gradonačelnik i napominje kako će se tijek radova nadzirati kroz redovne koordinacije na kojima će biti i predstavnik grada, ali i izvođača radova.