Krajem prosinca nezaposlenost niža za 1,8%

Područni ured HZZ-a Kutina u prosincu je zabilježio smanjenje nezaposlenosti za 1,8%. U Ispostavi Kutina evidentirano je 956 nezaposlenih što je smanjenje nezaposlenosti za 4,4%. Ispostava Novska bilježi povećanje nezaposlenosti za 0,2% i krajem prosinca imala je 1032 nezaposlene osobe, dok Ispostava Popovača bilježi smanjenje nezaposlenosti za 1,0% i krajem prosinca zabilježila 600 nezaposlenih.
   Podaci su to iz redovne statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Kutini.
 U prosincu su na Zavodu za zapošljavanje najveći broj nezaposlenih činile osobe s trogodišnjom školom 33,4%, žene su u ukupnoj nezaposlenosti činile 56,4%, dok su prema dobnoj strukturi najzastupljenije bile osobe od 50 – 59 godina starosti.
 U odnosu na prosinac prethodne godine Područni ured Kutina bilježi povećanje nezaposlenosti za 0,6%.
  U prosincu je iz evidencije zavoda ukupno zaposleno 140 osoba, od kojih 132 temeljem radnog odnosa. U tom su razdoblju registrirana dva obrta i 1 trgovačko društvo. Poslodavci su u prosincu 2023. tražili najviše radnika u prerađivačkoj industriji, uslužnim djelatnostima, obrazovanju i građevinarstvu. Izvan područja koja pokriva Područni ured Kutina zaposlene su 33 osobe, a u inozemstvu je zabilježeno zapošljavanje 8 osoba, od kojih 4 u Njemačkoj.