Održana godišnja skupština ŠRD Som

Športsko ribolovno društvo Som iz Popovače održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, kao i Plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

„Redovito i aktivno smo sudjelovali u radu Športsko ribolovnog saveza SMŽ, Zajednici športsko ribolovnih udruga SMŽ te u Zajednici sportskih udruga Grada Popovače, a krajem godine proveden je Inspekcijski nadzor Ministarstva poljoprivrede tijekom kojeg nisu uočene nepravilnosti. Brojimo ukupno 62 člana, od kojih 48 seniora, 6 kadeta, 2 kadetkinje, jednog juniora, jednu seniorku i 4 RVI.

Ribočuvarska kontrola prodala je ukupno 19 dnevnih dozvola što je napredak u odnosu na prošlu godinu, prvenstveno u kategorijama kadeta i juniora.

U svibnju smo se prijavili na natječaj Ministarstva poljoprivrede za dodjelu ribolovnog prava (koncesija) na području Grada Popovače te nam je odobren rok na 20 godina, a počeo je 01.01.2024.

Jezero smo kosili 10 puta, nakon ljetne oluje popravili smo dio sjenice i wc, ulazna vrata te smo izbetonirali jednu invalidsku poziciju. Uz pomoć Grada Popovače saniran je nasip do ulice Trnajec.

Poribljavanje jezera vršilo se prema planu sa oko 300kg trogodišnjeg šarana.

Na kanalu Obžev napravljene su dvije radne akcije. Uređivala se natjecateljska staza za županijsku ligu i kup Grada Popovače čime ovaj kanal postaje jedna od najboljih natjecateljskih staza u županiji sa količinski najboljim ulovima i uvjetima kroz cijelu godinu. Natjecatelji su nastupili na 6. kola županijske lige u kategoriji seniora, a pojedinačni rezultati su bolji od ekipnih.

Obilježili smo sve važne praznike, organizirali natjecanja na jezeru povodom obilježavanja Dana Grada Popovače, šaransko natjecanje, memorijal Slavko Ilčić Čiro i Spin kup te ostala županijska natjecanja.

Od važnijih planova za sljedeću godinu na popisu je poribljavanje jezera prema planu, pokretanje ekipe kadetkinja, uređenje kanala Obžev, suradnja s drugim udrugama te organiziranje redovnih natjecanja na našim vodama“ – poručuju iz udruge.

Čestitke na radu i uspjeh u budućnosti udruzi je poželio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.