Tehničkoj školi Kutina odobrena dva projekta

Tehničkoj školi Kutina Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje dvaju projekata u školskoj godini 2023./2024.
Projektu “Mala moslavačka slobodna knjižnica” kao izvannastavnoj aktivnosti odobrena su sredstva u vrijednosti 1997,28€, dok su projektu “Virtualni mir – znanjem protiv vršnjačkog nasilja na internetu” odobrena sredstva od 2000 €.

“Mala moslavačka slobodna knjižnica”, čija je voditeljica prof. Gordana Rešicki Degoricija, ima za cilj približiti se svjetskoj obitelji Malih slobodnih knjižnica. Projektom žele raditi na širenju kulture čitanja i učiniti knjige dostupnije širem građanstvu. „Malu knjižnicu“ žele posvetiti moslavačkoj književnosti, te bi njome nastavili rad na njenoj promociji započet projektom „Moslavina-razgovarati s drvećem“. Kroz taj projekt istražuju i objedinjavaju informacije o moslavačkim autorima. Suradnici u projektu su: Matea Paripović, Nika Pavlović, Ivica Cota, Željko Degoricija, Siniša Šironja, Jožek Babić.
“Virtualni mir – znanjem protiv vršnjačkog nasilja na internetu” projekta je koji vodi prof. Nika Pavlović. Cilj mu je smanjiti broj slučajeva virtualnog nasilja među učenicima te ojačati kompetencije učenika za uočavanje opasnosti prilikom korištenja elektroničkih medija te prepoznavanja različitih oblika nasilja na društvenim mrežama. Planirano je uređenje prostora koji bi predstavljao “Zonu za druženje i opuštanje bez elektroničkih uređaja”. Radi se o vanjskom prostoru koji je okružen zidovima školske ustanove, u koji se može ući iz školskog hodnika. Zamišljeno je da u čišćenju i uređenju prostora sudjeluju učenici zajedno sa djelatnicima škole. Zainteresirani učenici bi bili uključeni u sađenje biljaka, čišćenje i dotjerivanje prostora. Planirano je oslikati zidove s motivima vezanim uz temu projekta. Suradnici u projektu su: Matea Paripović, Ivica Loina, Gordana Rešicki Degoricija i Diana Kutnjak Trputac.