Obilježena 10. obljetnica smrti msgr. Željka Slonjšaka

Deseta obljetnica smrti monsinjora Željka Slonjšaka, dugogodišnjeg župnika Župe sv. Marije snježne Kutina obilježena je sv. misom i otkrivanjem spomen ploče u kutinskoj crkvi.
Kutinski župnik Vladimir Hren podsjetio je na svećenički put msgr. Željka Slonjšaka. Svećeničko djelovanje započeo je 1961. kao kapelan u Samoboru tada tamošnjem župniku, a kasnije nadbiskupu zagrebačkom i kardinalu Franji Kuhariću. Od 1964. bio je župnik u Bogićevcima. Najveći do svećeništva posvetio je duhovnom životu Kutine i okolice, posebno od 1971. godine kao župnik župe sv. Marije Snježne gdje je bio župnik do 2003. Utemeljitelj je i prvi župnik novih župa u Repušnici, Ilovi i Kutinskoj Slatini. Bio je i dekan Kutinskog dekanata.
Željko Slonjšak ostavio je dragocjen trag u vjerskom životu primjerenom žrtvom izgradnje objekata kada to nije bilo lako. Pokrneuo je i vodio gradnju crkvi u Repušnici, Kutinskoj Slatini i Husainu. Stoga je po njegovoj želji svoj vječni počinak našao na groblju u Repušnici. Tu je prije umirovljenja sedam godina bio župnikom župe Sv. Nikole Tavelića.
Msgr. Željka Slonjšaka pamtit ćemo kao istinskog promicatelja kršćanskih vrijednosti, nesebičnog u svom kulturnom i društvenom djelovanju. 1994. godine primio je i Godišnju nagradu Grada Kutine.
Msgr. Željko Slonjšak bio je bogat ne samo idejama već stvaralačkim duhom. Činio je to obnovom kutinske barokne crkve, kao urednik knjige o 200. obljetnici kutinske župe poznatog crkvenog povjesničara Josipa Buturca do pokretanja župskog lista i kalendara „Ideja“. Posebnu energiju pokazao je u izgradnji novih vjerskih objekata, osobito u novoformiranim župama. Aktivan i blizak ne samo duhovno bio je u Domovinskom ratu posebice kroz karitativne potrebe. Kao član radnik kutinskog Ogranka Matice hrvatske sudjelovao je u istraživanju kutinske povijesti i podizanju spomena zaslužnima tog kraja.
„Bez dvojbe i Željko Slonjšak se može uvrstiti u zaslužne Kutine i ovogo kraja,“ naglasio je župnik Vladimir Hren i zaključio „na ovaj način, spomen pločom mu zahvaljujemo i čuvamo uspomenu na njega.“