Predstavljena knjiga “Burnout – Priča o nama”

 U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je održana promocija knjige dr. Krunoslava Nujića pod nazivom Burnout “Priča o nama”.

 

Knjiga „Burnout, priča o nama“ pisana je na osnovu osobnog iskustva težeg oblika burnouta kroz koji je autor i sam prošao. Kroz stručni pogled znanstvenika i integrativnog terapeuta dr. Krunoslav Nujić u ovoj se knjizi bavi osvještavanjem dubokih nesvjesnih uzroka koji se nalaze u pozadini burnouta, a ne površinskim manifestacijama i simptomima.

Zašto ne treba poistovjećivati burnout s običnom iscrpljenošću, koje su granice i razlike ovih stanja, mogli su saznati posjetitelji promocije. U pozadini svega nalazi se stres koji svaka osoba rješava svjesnim odgovorom na stres, dok nesvjesno ostaje skriveno, a upravo u tom nesvjesnom dijelu svakoga od nas nalazi se uzrok ovoga problema i tu treba tražiti odgovore. Zanimljive teze autora publici su dale razmišljati o svom nesvjesnom dijelu, te razmišljati mogu li sami nešto promijeniti u svom načinu razmišljanja. Jedan od smjerova je početi voljeti sebe, poštovati sebe i ono što uistinu želimo, bez osjećaja krivnje, što je jedan dugotrajan proces.
 Promociji je u ima Grada Kutine prisustvovala pomoćnica pročelnika za dr. djelatnosti, Kornelija Marošević.