SMŽ jedina županija pobjednik u dvije kategorije Izbora za najbolji EU projekt 2023.

Projekti Sisačko-moslavačke županije „Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ“ i projekt „CROWN – Crown of entrepreneurial ideas for success“ pobijedili su u natječaju „Izbor za najbolji EU projekt 2023.“ kojeg su zajednički organizirali Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Sisačko-moslavačka županija jedina je županija koja je odnijela pobjedu u dvije kategorije.

Na svečanosti koja je u srijedu, 4. listopada 2023. godine održana u hotelu Esplanade u Zagrebu, nagrade za oba projekta primio je zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo kako je projekt CROWN bio od velikog značaja za mlade poduzetnike, jer im je omogućuje lakši početak rada u svijetu poduzetništva.

„Taj smo projekt ostvarili s našim partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji daje vjetar u leđa mladim poduzetnicima i omogućuje im da razvijaju svoje projekte i ideje, osiguraju sebi egzistenciju te ostanak na području Sisačko-moslavačke županije“.

Natura SMŽ dobila je najviše glasova čitatelja Jutarnjeg lista, a prilikom preuzimanja ove posebne nagrade, zamjenik Jurić zahvalio je čitateljima koji su prepoznali ovaj projekt i pozvao sve da posjete Edukativno-prezentacijski centar Natura u Petrinji kako bi se upoznali s prirodnom baštinom i ljepotama Sisačko-moslavačke županije.

Ove godine je čak 39 projekata ušlo u finale koji su se natjecali u četiri kategorije: doprinos znanosti i inovacijama, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji te doprinos poduzetništvu i posebna kategorija u kojoj su glasali čitatelji Jutarnjeg lista.