U POU Kutina predstavljeni obrazovni programi; novost Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Danas, na Svjetski dan učitelja, u Pučkom otvorenom učilištu Kutina održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni njihovi obrazovni programi. Predstavila ih je ravnateljica POU Kutina, Sanja Feltrin.
 „U suradnji sa HZZ-om putem vaučera još uvijek primamo upise za osposobljavanja za ekološku proizvodnju ljekovitog bilja, asistente za upravljanje projektima, upravljanje viličarom, sada bi trebao krenuti i program za osposobljavanje za knjigovođe. Pozivam sve koji se žele priključiti i upisati neki od programa, te oni koji eventualno imaju neki problem kod dobivanja vaučera koji idu putem sustava e-građani da nam se slobodno jave kako bi im pomogli“, rekla je ravnateljica POU Kutina.


  Dodala je kako POU ima i programe za djecu, igraonice francuskog i engleskog jezika, a za odrasle je u tijeku učenje njemačkog jezika razina A1, te razina A2 engleskog jezika.

 Uz Dan učitelja danas je najavljen i novi program, a to je škola brzog čitanja i mudrog učenja. Ova obrazovna edukacija je novina u cijeloj Hrvatskoj i provodi se na 60 lokacija. Program se provodi za sve dobne skupine od djece do učenika, studenata, umirovljenika i nema dobne granice. Namijenjen je svim ljubiteljima učenja, koji žele brže čitati i pamtiti, odnosno funkcionalno učiti, čime će dobiti više vremena za druge aktivnosti koje nemaju veze s učenjem.


   Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je POU Kutina na aktivnostima vezanim uz obrazovanje građana svih generacija i pozdravio uvođenje novih programa. Tom prigodom čestitao je svim učiteljima i djelatnicima obrazovnih ustanova Svjetski dan učitelja te im zahvalio na svim naporima koje ulažu u obrazovanje djece i mladih.