Izražena podrška sudionicima 2. Pješačke hodnje Pukovnije vojne policije „Bojnik Alfred Hill“

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i predsjednik Mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija pridružili su se pripadnicima vojne policije tijekom paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Voloderu u okviru 2. Pješačke hodnje Pukovnije vojne policije „Bojnik Alfred Hill“.

Naime, Pukovnija vojne policije od 7. do 16. listopada provodi pješačku hodnju u čast i spomen prvom zapovjedniku satnije Vojne policije Vukovar bojniku Alfredu Hillu, poginulim pripadnicima Vojne policije i svim hrvatskim braniteljima.

Hodnja je dugačka 307 kilometra, započela je u subotu, 7. listopada u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, a završava 16. listopada u 9 sati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

Trasa kretanja podijeljena je na 10 dionica kroz 10 dana. Na završetku svake dionice sudionici odaju počast paljenjem svijeća na spomeniku hrvatskih branitelja, a 9. listopada je ta lokacija bila u Voloderu na groblju.