Čestitka gradonačelnika u povodu Međunarodnog dana starijih osoba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je sljedeću čestitku sugrađanima starije životne dobi:

Poštovane i drage sugrađanke i sugrađani,

1. listopada obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba na osnovi rezolucije Glavne Skupštine Ujedinjenih naroda koja je proglasila ovaj datum Međunarodnim danom starijih osoba kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Svake godine spomenuti dan obilježavamo kako bi se svi mi podsjetila na doprinos starijih osoba našim životima, ali i kako bi se svi potaknuli da starijim članovima društva osiguramo zadovoljenje njihovih potreba i omogućimo im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim sposobnostima.

Grad Kutina vjerno osluhuje Vaše potrebe, mjerama poput božićnice i uskrsnice nastojimo poboljšati Vaša materijalna prava, a pomažući izgradnju Doma za starije i nemoćne nastojimo doprinijeti adekvatnom smještaju i skrbi za Vas.

Nadam se kako ćemo i ubuduće brojnim mjerama obogaćivati Vaše živote i utjecati na njihov boljitak, kao što ste i Vi utjecali na naše.

Drage sugrađanke i sugrađani, želim Vam puno sreće i zadovoljstva u Vašim životima i  zahvaljujem  Vam što  svojim postojanjem, iskustvom i srčanošću obogaćujete naše živote.

S poštovanjem,

                                                                                                             Zlatko Babić, dipl.ing.

                                                                                                             gradonačelnik