Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini obilježen je Međunarodni dan starijih osoba koji se u svijetu obilježava 1. listopada.
Kutinski umirovljenici ovaj događaj obilježavaju tradicionalno, akcijom kontrole zdravlja umirovljeničke populacije u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Kutine. Uz dobru suradnju s Domom zdravlja Kutina, Udruga umirovljenika omogućila je danas mjerenje šećera i tlaka, kako umirovljenicima, tako i ostalim građanima.


  Na položaj umirovljenika okupljene je podsjetila predsjednica Udruge umirovljenika Grada Kutine, Olga Friščić.

 „Mislim da se položaj umirovljenika grada Kutine ne razlikuje od položaja umirovljenika u cijeloj Hrvatskoj. Nažalost standard je nizak, zdravstvena skrb i gerontološka skrb nisu dostupne svima. Općenito život umirovljenika je težak. U Kutini će se sada otvoriti Dom za starije i nemoćne kao depandansa Doma za umirovljenike Sisak, ali to je nedovoljno za mnogobrojnu staračku populaciju na području Kutine i to bi se trebalo urediti na razini države i lokalne zajednice“, rekla je predsjednica Udruge.

  Međunarodni dan starijih osoba obilježen je svečano, nastupom zbora Udruge umirovljenika Grada Kutine pod vodstvom Brune Zebića. Zbor umirovljenika kao i svaki puta potrudio se uveličati njihovo okupljanje, u čemu su vrlo uspješni.


 U ime Grada Kutine umirovljenicima je njihov dan čestitala zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić: „Čast mi je što sam mogla zahvaliti udrugama umirovljenika što svojim predanim radom tijekom cijele godine okupljaju svoje korisnike i život naših starijih sugrađana čine kvalitetnijim tijekom cijele godine. Nisu to samo razne aktivnosti, nego i mjesta za druženje i razgovor. Na aktivom sudjelovanju u društvenom životu Kutine svima im zahvaljujem“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

  Medicinske sestre Doma zdravlja Kutina i danas su pokazale susretljivost građanima treće životne dobi, kojima to puno znači.