15. puta održana “Iskra Milosrđa”

Prošloga četvrtka, 28. rujna, s početkom u 15 sati održala se redovita međunarodna inicijativa Iskra Milosrđa, molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta. Inicijativa je to pokrenuta u Poljskoj 2008. godine, a održava se u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske.

U Župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači,  molitva je bila ispred kapele Presvetog Srca Isusova koja se nalazi na glavnoj cesti Popovača – Voloder,  a priključili su joj se i članovi Zajednica Milosrdnog Isusa iz okolnih župa.

Bila je to prva zajednička molitva ispred te kapele nakon niza godina. Riječ je o zavjetnoj kapeli jednog preminulog župljana, a koja datira iz prošlog stoljeća. Građevinsko zemljište na kojem se nalazi kupila je obitelj Cvejn, a koja ju je odlučila darovati župi. Po završetku parcelacije, Župa Popovača planira ju urediti kako bi krasila ovaj dio grada te sve koji pored nje prolaze podsjetila na Božje milosrđe što izvire iz Isusovog srca.

Molitva krunice Božjega milosrđa u našoj se Sisačkoj biskupiji molila na još tri lokacije. U Kutini je bila organizirana ispred Robne kuće, u Velikoj Ludini kod Tri križa, a u Sisku, ispred bazilike sv. Kvirina.