Tvrtka Eko Moslavina kupila novo vozilo za zbrinjavanje otpada

Poduzeće Eko Moslavine bogatija je za jedno novo vozilo koje će doprinijeti kvaliteti usluge zbrinjavanje otpada.  Nakon dugo vremena tvrtka je kupila novo vozilo, kamion marke VOLVO s višestrukom namjenom.

„Namjena ovoga vozila je višestruka, od pražnjenje podzemnih spremnika, odvoza glomaznog otpada, pa do poslova uklanjanja divljih deponija ili granja i drveća nakon nepogode“, objasnio je direktor tvrtke Eko Moslavina, Danijel Husnjak. Dodao je da je poduzeće dosad koristilo vozilo staro više od 20 godina i bilo je krajnje vrijeme za zamjenu toga vozila.

Vozilo marke Volvo ima kransku dizalicu, opremljeno je svime što treba za zbrinjavanje otpada, a njegova je vrijednost 170.000 eura plus PDV što će biti financirano kreditom HBOR-a po posebnim uvjetima.
 Isporuci vozila nazočili su i predstavnici tvrtke VOLVO, te GRADATIN iz Zagreba koja je isporučila konfigurirano vozilo Palfinger kranom, te prilagođeno potrebama komunalne djelatnosti na području grada Kutine.    

  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako će ova nabavka kamiona poboljšati kvalitetu usluge prikupljanja otpada za Kutinu i Veliku Ludinu. „Nabavkom ovog kamiona udovoljit će se svim zahtjevima o gospodarenju otpadom, poboljšati razvrstavanje otpada i kvaliteta usluge. Slijedi nabavka kompaktora, stroja koji preša otpad na deponiji. S ta dva kamiona kvaliteta usluge bit će značajno poboljšana“ rekao je gradonačelnik Kutine.