Skupština Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ svojim aktivnosti i projektima nastoji svoje članove aktivno uključiti u život lokalne zajednice. „Slijepe osobe ne trebaju same sjediti u kući, moraju biti uključene u svakodnevni život svojih gradova, općine.“, naglasio je Mario Merhaut, predsjednik Udruge.
U ostvarenju tog cilja Udruga je prošle godine provela brojne radionice, edukacije te je sudjelovala u brojnim manifestacijama u moslavačkom dijelu SMŽ. Predsjednik Udruge slijepih naglašava kako je i konačno uvođenje inkluzivnog dodatka doprinijelo poboljšanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba. „U našoj Udruzi sada su aktivna dva videća pratitelja za slijepe osobe. Oni su od velike pomoći našim članovima. To je važno i za gradove i općine s kojima imamo dobru suradnju i zahvaljujemo im na razumijevanju i pomoći.“, rekao je Mario Merhaut.
Udruga slijepih u predstojećem razdoblju nastavit će s provođenjem istih programa, jer su pokazali dobre rezultate i dobro su ih prihvatili članovi udruge.