Učenici OŠ Zorke Sever uspješni na nacionalnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Učenici OŠ Zorke Sever i ove su godine postigli odličan rezultat na nacionalnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ koje se 10. svibnja održalo u Čakovcu i koje je okupilo čak 400 najvećih zaljubljenika u knjigu u našoj zemlji te njihove učitelje i mentore.

Mlade natjecatelje pozdravili su i ohrabrili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah. Posljednjih šest godina uz natjecatelje iz Hrvatske, natječu se i učenici iz Republike Srbije i Mađarske. Gost ovogodišnjeg natjecanja bila je hrvatska spisateljica Bojana Meandžija koja je svojom knjigom „Trči! Ne čekaj me..“ djeci približila Domovinski rat kroz oči trinaestogodišnje djevojčice.

OŠ Zorke Sever i Sisačko-moslavačku županiju ove godine su predstavile učenice sedmog razreda Ana Katanić, Elena Turina i Tea Hegeduš u kvizu znanja te učenica osmog razreda Antea Marić u kategoriji kreativnog uratka. Učenice su se u kvizu znanja plasirale na 14. mjesto od ukupno 44 škole dok je Antea Marić bila u najužem izboru za prva tri mjesta u kategoriji kreativnog uratka.

„Veliki je to uspjeh za njih jer su dokazale kako je ljubav prema čitanju priča kojom se možeš vinuti visoko, skroz do zvijezda. Čestitamo im na njihovom trudu i uspjehu!“ – poručuju iz OŠ Zorke Sever.