Šetnja gradom uz Međunarodni dan muzeja

Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja i tom prigodom Muzej Moslavina poziva građane na istraživanje kutinskih znamenitosti kroz ugodnu šetnju i druženje s muzealcima u Muzeju i Galeriji uz prigodnu zakusku. Plan šetnje možete pogledati u nastavku.

10,00 – Arheološko nalazište Gradina/Turski stol u Kutini je zemljano-drvena utvrda centralnog oblika, sa središnjim platoom okruženim s tri jarka i dva nasipa te sustavom dodatnih palisada ili zemljanih ojačanja. Prema nalazima može se datirati u 15. i 16. stoljeće, ali je pitanje stvarnog vremena nastanka. Ove godine će Muzej Moslavine vršiti arheološka istraživanja, a vi saznajte sve ono što vas zanima o ovom značajnom lokalitetu u Kutini.

11, 00 – Trijemovi u Crkvenoj – Sigurno ste već bezbroj puta prošli kraj trijemova u Crkvenoj ulici, a možda nikada niste ušli u jedan od njih i čuli kako su Moslavčani živjeli prije stotinjak godina. U prizemlju ćete moći pogledati projekciju kratkih video zapisa koji nam govore nešto više o životu u Kutini u neka druga vremena, a na katu trijema, između ostalog, vidjeti rekonstrukciju muške i ženske moslavačke narodne nošnje.

11, 45 – Galerija MMK – Stalni postav Galerijskog odjela smješten je na katu Galerije Muzeja Moslavine Kutine i nudi nam zanimljiv presjek hrvatske umjetnosti od druge polovice 20. st. do danas. Tu možemo vidjeti djela Marina Tartaglie, Ferdinanda Kulmera, Ive Šebalja kao i Miroslava Šuteja, Ivana Milata te akademske umjetnike koji potječu iz Moslavine.

12,30 – Zakuska u muzeju

10,00 – 13,00 Muzej i Galerija će za vrijeme šetnje biti otvoreni pa tko je raspoložen za razgledavanje naših postava ili za radionice, slobodno navratite. Ulaz u muzej, radionica i šetnja su besplatni.

10, 00 – 12, 00 Za naše najmlađe pripremili smo radionicu „Moslavački grbovi“.

Molimo zainteresirane da nam se prijave za šetnju na mail mmk@muzej-moslavine.hr

* mjesto okupljanja je na Gradskom bazenu Kutina