Održana radionica za 8. LAG Natječaj

LAG Moslavina objavio je 8. LAG natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a za programsko razdoblje 2014.-2022.  Podnošenje prijava za ovaj natječaj moguće je do 18. svibnja, a kako bi se potencijalni prijavitelji što bolje pripremili za sudjelovanje na natječaju organizirana je informativna radionica.

Kako je tom prigodom pojasnila voditeljica LAG-a Anica Lenart,  riječ je o vjerojatno posljednjem natječaju iz spomenutog programskog razdoblja.

„To su sredstva koja su se vratila iz prijašnjih LAG natječaja, a koja ponovno plasiramo za potpore poljoprivrednicima, i to velikim poljoprivrednicima. Natječaj je to za Tip operacije 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, a to su ona gospodarstva veličina od 8 na više tisuća eura. Uglavnom su to manje potpore, od 5 do 20 tisuća eura po pojedinom poljoprivredniku.“   – rekla je Anica Lenart.

Potencijalni prijavitelji pohvalili su aktivnosti LAG-a te organizaciju radionice, a na kojoj su imali prilike saznati  na koji način i što im je sve potrebno za prijavu, te imaju li uopće prilike dobiti spomenute potpore.

Prijave na 8. LAG natječaj dostavljaju se na adresu LAG-a preporučenom pošiljkom, a više o natječaju te dokumentaciji koju je potrebno pri prijavi priložiti zainteresirani mogu pročitati na internetskim stranicama LAG-a Moslavina.