Dječji vrtić Popovača provodi projekt “B.E.L.L.A.”

U Dječjem vrtiću Popovača u tijeku je provedba projekta „B.E.L.L.A.“, a što u prijevodu znači: budućnost – efikasnost – logos – lutkarstvo – afirmacija. Pokrenut je u suradnji s Društvom naša djeca Sisak, a kako bi se slijedile pozitivne strategije odrastanja djece u ranom i predškolskom odgoju, potaknule komunikacijske vještine kod djece te kvalitetom slijedili trendovi koji nas okružuju jer djeca su naša budućnost.

Prije nekoliko tjedana, kada su započele nove aktivnosti, Dječji vrtić Popovača jedini postao je jedini vrtić u Hrvatskoj koji u svojim svakodnevnim aktivnostima ima marljivu i veselu četveronožnu pomoćnicu, Mašu (psića pasmine bichonhavanezer, sada u dobi 16 tjedana), a koja je službeno postala dio velike obitelji odgojitelja i djece kroz ovaj projekt koji je odobren i od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vesela Maša je na socijalizaciji i druženju sa djecom, te prolazi obuku prema holističkom pristupu s vodičem, s odgojiteljicom Marinom Ovčariček, a koja je i koordinatorica projekta, dok joj podršku pružaju kolegica Martina Kunovec Kosar te predsjednica Društva naša djeca Sisak i voditeljica projekta, koja je ujedno vodič pasa i edukator u ovom projektu, Renata Fridrih, prof. defektolog – logoped.

Rezultate kroz aktivnosti voditelji solidarno dijele i na akademskoj razini izradom stručnih i znanstveno-istraživačkih radova. Do sada su djeca sudjelovala u dvije projektne aktivnosti. Naime, mališani au bili u posjetu Knjižnici, uživali su u priči i dramatizaciji ravnateljice Ivane te u radionici kao i u društvu psa Maše, te su Mašu ugostili u vrtiću kako bi s lutkaricom Ivanom Matijević proveli još jednu uspješnu radionicu.