Udruga “Škrlet” održala godišnju Skupštinu

U Vinskom dvoru u Popovači, u petak 10. ožujka, održana je izvještajna skupština Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“.

Osvrćući se na realizirane aktivnosti, predsjednik Udruge Igor Kovačević, istaknuo je kako su u proteklom razdoblju održana dva edukativna predavanja o zaštiti vinograda i voćnjaka od bolesti, održan je stručno-edukacijski izlet u Iločko vinogorje, a članovi udruge sudjelovali su na izložbama vina u Čazmi i Križu.

„Sudjelovali smo u organizaciji proslave Dana Grada, Voloderskih jeseni, te organizaciji „Večeri škrleta i moslavačke kuhinje“ na kojoj su naši članovi uz gastronomske specijalitete predstavili svoja vina. Organizirali smo 5. ocjenjivanje mladih vina na kojem je bilo zaprimljeno 57 uzoraka vina, a 4 su dobila zlatna priznanja. Na tradicionalan način proslavili smo naše svece, obilježili smo Martinje i Vincekovo.“ – istaknuo je između ostalog predsjednik udruge Igor Kovačević uz zahvale profesionalnim vinarima i savjetodavnoj službi, te Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici.

Kovačević je potom prezentirao i plan za ovu godinu u okviru kojeg bi se trebalo održati nekoliko edukativnih predavanja, stručno – edukacijski izlet u Međimurje, organizacija ocjenjivanja mladih vina, obilježavanje Martinja te sudjelovanje na brojnim manifestacijama.

Skupštinu Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“ pozdravio je  zamjenik gradonačelnika Popovače i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić.  Tom prigodom naglasio je kako se radi o jednoj od najbrojnijih udruga na području Grada koja je vrlo aktivna i značajna te stoga uživa i snažnu podršku od strane Grada i gradske Turističke zajednice, a koja će se nastaviti i u narednom razdoblju, budući da za njega već postoje zajednički planovi. Čestitke na provedenim aktivnostima te puno uspjeha u organizaciji najavljenih Skupštini je zaželio i tajnik Udruge voćara i vinogradara Moslavine  iz Velike Ludine Vladimir Bohatka.