U pripremi 1. Potočka salamijada

U pripremi je 1. „Potočka salamijada“, ujedno i prva službena salamijada na području grada Popovače.

Kako ističu organizatori, grupa mještana naselja Potok, Salamijada će se održati 18.03.2023. s početkom u 18.00 sati u prostoru Pučkog doma Potok.

„Prikupljanje uzoraka odvijat će se 11. i 12.03. u vremenu od 16.00-20.00 sati, također u prostorijama Pučkog doma Potok, a uz kotizaciju od 10 € po uzorku. Svi prikupljeni uzorci šalju se na ocjenjivanje u Agronomski fakultet Zagreb te će se ocjenjivanje održati pod vodstvom prof. dr. sc. Ivice Kosa i to po sljedećem redosljedu:

a)modificirane kvantitativne opisne analize s 10 do 15 svojstava pripremljena prema vrsti proizvoda

b)modificirani hedonistički test dopadljivosti sa svojstvima dopadljivosti vanjskog izgleda ,izgleda presjeka, mirisa, okusa, teksture, arome i ukupnog dojma“- ističe predstavnik organizatora 1. Potočke salamijade Valentino Florijanović dodajući kako će, po završetku ocjenjivanja, biti pripremljeno izvješće koje će sadržavati:

a)opis metodologije rada

b)analizu rada ocjenitelja

c)obradu rezultata i izračun poretka uzoraka koji će biti dostavljen organizatoru prema odredbama pravilnika za ocjenjivanje.

Kako najavljuju organizatori, dodjela priznanja i nagrada te druženje svih sudionika predviđa se u samom terminu održavanja Salamijade, dakle, 18.03.2023. s početkom u 18.00 sati u Pučkom domu Potok.