U Popovači održan Telemach dan sporta

Veliki sportsko-edukativno događaj Telemach Dan sporta održan je 16. ožujka u OŠ Zorke Sever u Popovači.

Na edukativno – sportskom danu u sklupu Plazma Sportskih igara mladih u Popovači, a koji je započeo paljenjem plamena Igara, djeca osnovnoškolskog uzrasta, iz matične i područnih škola, natjecala su se u graničaru i atletici, a najbolji su izborili plasman na  državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Riječima podrške sudionicima su se obratili ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec i zamjenik gradonačelnika Popovače Lovro Miklaužić.

Ravnateljica Zvjezdana Martinec tom je prilikom istaknula kako je izuzetno zadovoljna jer i ove godine učenici imaju priliku biti dijelom ove hvalevrijedne manifestacije koja ima za cilj potaknuti pozitivne promjene među djecom i mladima. Zahvalila je stoga Gradu na financijskoj pomoći u organizaciji ovih Igara.

Zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić natjecateljima je zaželio puno sreće, istaknuvši pritom koristi bavljenja sportom, posebice one vezane uz zdravlje, upornost, strpljenje i timski duh. Naglasio je i kako Grad Popovača u prvi plan stavlja upravo dobrobit djece, te da će i dalje podržavati ovu i slične aktivnosti.

Uz ravnateljicu i zamjenika gradonačelnika, natjecatelje su bodrili prijatelji iz školskih klupa, učitelji, ali i roditelji. Transparenti, bubnjevi i ostali navijački rekviziti uveličali su ovaj dan za pamćenje, a posebice za one najbolje koji su se plasirali na završnicu Igara u Rijeci.