Sastao se mjesni odbor Osekovo

Gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom sastao se prošloga tjedna s članovima Mjesnog odbora Osekovo i predstavnicima udruga koje djeluju u ovom naselju.

Ovom je prilikom istaknuta potreba nastavka uređenja Pučkog doma Osekovo na kojem je prošle godine izmijenjen krov, a kao velik problem izražen je prodor vode koja uništava pod u velikoj dvorani. Kako je zaključeno, potrebno je izvršiti iskop zemlje odnosno kanala oko objekta te postavljanje vinil obloge, nakon čega će se stvoriti pretpostavke i za opremanje ovog prostora novim stolovima i stolicama. Za navedene radove će se, istaknuto je, pokušati osigurati financijska sredstva da bi se oni realizirali ove godine.

Predsjednik Mjesnog odbora Nikola Tomljenović na sastanku je upozorio i na problem pojedinih loše održavanih bankina i kanala, a u okviru rasprave o stanju prometnica gradonačelnik je izvijestio kako se kroz zajedničko financiranje u omjeru 50:50 % sa Županijskom upravom za ceste planira završetak obnove ceste Osekovo- Stružec.

Na sastanku je bilo riječi i o uređenju kapelice sv. Huberta, problemima sa neadekvatnim nadzorom nad stokom u polju, plavljenju prostorija vatrogasnog spremišta prilikom većih oborina, aktivnostima vezanima za organizaciju proslave blagdana sv. Ane kao i manifestacije Susreti na rijeci Lonje gdje se, naglašeno je, očekuje i snažnija podrška Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje. Mještani Osekova ovom su prilikom izrazili i potrebu za nasipavanjem ceste do Lonje i vidikovca, a u okviru rasprave o mogućnostima snažnijeg iskorištavanja potencijala Lonjskog polja, izražena je inicijativa jačeg razvoja turističke ponude tijekom poplavnog razdoblja, a gradonačelnik je potvrdio spremnost Grada da podrži privatne inicijative u tom smislu.