Sastao se Mjesni odbor Donja Vlahinička

Članovi Mjesnog odbora Donja Vlahinička održali su sastanak s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.

Predsjednica Mjesnog odbora Anica Janković izvijestila je o komunalnim problemima s kojima se susreću mještani Donje Vlahiničke, upozorivši, između ostalog, na neadekvatno održavanje graba te zadržavanje vode na tzv. Zmanju i pojedinim dijelovima ceste u Vinogradskoj ulici, potrebi uređenja odvojka ove ulice, slijevanje vode sa nerazvrstane ceste na glavnu prometnicu u Zagrebačkoj ulici. Gradonačelnik i njegovi suradnici upoznati su i sa potrebom izmjene žarulja javne rasvjete na određenim lokacijama u naselju, a raspravljano je i o mogućnostima promjene postojećeg režima njezina uključenja odnosno isključenja na način na glavna cesta bude osvijetljena cijelu noć. „Na svim lokacijama gdje još uvijek imamo živine lampe, Grad će zamijeniti LED rasvjetom. Kada govorimo o programima za naredno razdoblje, među ostalim se uskoro planira provesti postupak javne nabave za projektiranje pješačke staze prema Lipovici“- najavio je gradonačelnik.

U okviru ovog sastanka mještani su podsjetili i na potrebu postavljanja table ‘Grad Popovača’ kada se dolazi od strane Velike Ludine, a zanimalo ih je i može li se uskoro očekivati otvaranje mjesne trgovine, što se, kako je naglasio gradonačelnik, očito prolongiralo obzirom na promjene u vlasničkoj strukturi trgovačkog lanca koji je sa Gradom sklopio ugovor o zakupu tog prostora.

Na sastanku je izražen i prijedlog za postavljanjem kontejnera na lokaciji gdje je većinsko stanovništvo romske nacionalne manjine, te je usvojen plan aktivnosti u povodu tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog praznika rada u ovom naselju koje pripremaju mladi.