Proglašeni najuspješniji sportaši SMŽ za 2022. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije 13. ožujka uručene su nagrade najuspješnijim sportašima naše županije za 2022. godinu. Na svečanosti koja je održana u Sisku nagrađeni su najuspješnija  sportašica, sportaš, sportski klubovi, trener, sportske nade, sportaši s invaliditetom, a uručena su i posebna priznanja.

S područja Moslavine nagradu za najbolju sportsku nadu primili su Iva Mažar i Lina Filipović iz AK Moslavina iz Kutine, te Ivan Pavao Nikolić iz KBK Moslavac iz Popovače.

U kategoriji paraolimpijskog sporta priznanja su uručena Atletskom klubu Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine, a iz istog kluba nagrađeni su Ana Marija Brajdić, Erik Fabijan Kaurin, Matej Kačmarčik i Kristijan Mlinar.

Najuspješnijom sportašicom proglašena je Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, najuspješnijim sportašem Pavel Puklavec iz Hrvačkog kluba Petrinja. Najbolja muška ekipa je Hrvački klub Petrinja, a ženska Stolnoteniski klub Mladost iz Petrinje. Najbolji trener je Vinko Kadečka iz Hrvačkog kluba Petrinja.

U kategoriji sportskih nada, nagrade su još primili Neva Gojković iz STK Mladost Petrinja, Marta Rožanković iz AK Sisak, Korina Klarić iz ŠKK Tigar te Franko Vujanić Balog iz KK Kondura, Tvrtko Bričić i David Matković iz ŠNK Lekenik, Dominik Vrbanac iz HK Petrinja, Kristijan Ivičić iz SK Magnum, Katjan Lukačević iz AK Sisak te Borna Klobučar iz KBK Glina. Posebnu nagradu za ekipni uspjeh mladih sportaša primili su rukometaši Siska U-11.

Nagrađeni su i sportaši s invaliditetom Tomislav Perak iz Streljačkog kluba gluhih „Sluh“ iz Siska te Vera Blankenhorn iz Pikado kluba gluhih „Sluh“ Sisak.

Uručena su i posebna priznanja Ljiljani Gavranović, dugogodišnjoj zaposlenici Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, hrvaču HK Petrinja Karlu Kodriću te Lađaricama Siska.

Nagrađenima je čestitao zamjenik župana Mihael Jurić. “Čestitam nagrađenim sportašicama i sportašima, svima vama koji pronosite ime svojih gradova i općina i ime naše županije kroz cijelu Hrvatsku, a postižu i sjajne svjetske i europske rezultate. Iako je većina sportskih objekata oštećena u potresu i štete su velike, Sisačko-moslavačka županija je odlukom župana Ivana Celjaka povećala sredstva za sport”, rekao je zamjenik Jurić.

Prisutnima su se još obratili i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora Boris Mesarić te u ime svih nagrađenih mlada i uspješna sportašica Karate kluba Tigar Korina Klarić.