Pri kraju je asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Popovače

Pri kraju je izvođenje radova asfaltiranja u sklopu pojačanog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Popovače.

Ovaj ciklus pojačanog održavanja obuhvaća asfaltiranje ukupno 3,5 kilometara nerazvrstanih makadamskih cesta u sedam mjesnih odbora, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 260 tisuća eura čije je izvođenje povjereno tvrtki STRABAG.

„Pojačanim održavanjem nerazvrstanih cesta u budućnosti ćemo postići stvaranje uvjeta da tzv. vinske ceste, odnosno one koje su u brdovitom dijelu grada, budu presvučene asfaltom kako bi prije svega smanjili njihovo održavanje jer svaka bujica odnese dio kamenog materijala. Raspolažemo sa 180km nerazvrstanih cesta i sad smo negdje na 70% asfaltiranih cesta, a s vremenom se nadamo da ćemo ih sve presvući.“  – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković te dodao kako se prioriteti određuju sukladno potrebama stanovništva, ali i zbog širenja turističke ponude, a za koju je nužno osigurati nesmetan dolazak posjetitelja, kako privatnim vozilima, tako i autobusima.