Povodom Svjetskog dana poezije u Popovači održano „Popodne s poezijom“

Povodom Svjetskog dana poezije u Knjižnici i čitaonici Popovača održano je „Popodne s poezijom“. Riječ je o događaju koji je vodila psihologinja Jasminka Jelčić, a koju je uvodno okupljenima predstavila i na dolasku joj zahvalila ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić.

„Ovim susretom spojila sam ono što je u mom životu, u mom iskustvu, neodjeljivo. Za mene je poezija jedna vrsta ogledala života. Jednako tako ja i psihologiju vidim, i kao učiteljicu i kao ogledalo života.  Ovakvim susretima želim da promotrimo na koliko načina, kad krenemo iz poezije, razumijemo svoje osjećaje i život oko sebe, budući da si često postavljamo pitanje „što nam je u figuri, a što u pozadini“. Ponekad je to lakše, a ponekad kad nam to ne uspijeva i kada tome dodamo neka psihologijska znanja onda život lako može dobiti nove boje.“ – pojasnila je psihologinja i dodala kako se ovim susretom vratila kući. Naime, odrasla je u neposrednoj blizini ove Knjižnice, a koja joj je u djetinjstvu bila i dnevni boravak. Zahvalna je stoga bila na prilici da svojoj rodnoj Popovači ima prilike prezentirati znanja koja je kroz život usvojila.

Zahvalila je i brojnim divnim ljudima kojima je blagoslovljena jer ih ima uza se, posebice onima koji su uveličali i ovu večer. Uz prijatelje i članove obitelji, ovom su susretu nazočili i Jasminkini suradnici, ali i bivše učiteljice te osobe koje vole i poštuju poeziju, među kojima je bio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Zajedno su kreirali ovaj događaj odabirom pjesama raznovrsne tematike, pa se tako, između ostalog, čitalo i analiziralo o ljubavi, vremenu i prirodi,  a potom se dijelila radost razumijevanja života, ali i uživanja u poeziji.