Održano županijsko natjecanje iz atletike

Školski sportski savez SMŽ u utorak, 14. ožujka 2023. godine održao je županijsko natjecanje iz atletike za učenike i učenice 7. i 8. razrede osnovnih škola i učenike i učenice srednjih škola. Ovom prigodom domaćin sportski centar Kutina ugostio je preko 450 sportaša iz svih dijelo naše županije.

Nakon himne i uvodnog govora tajnice Saveza Ljiljane Gavranović, predsjednik Saveza Josip Šimunović pozdravio je sve prisutne i podsjetio na važnost fair play ponašanja. Predsjednik gradskog vijeća Grada Kutine Nebojša Čović izrazio je zadovoljstvo s velikim brojem učenika i učenica koji se bave sportskom aktivkosti, a atletičare i atletičarke dodatno je motivirao i ravnatelj Sportskog Centra Kutina Renato Habek.

Županijsko natjecanje otvorila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar koja u svom obraćanju ohrabrila prisutne sportaše i potaknula ih da daju sve od sebe.

U natjecanju je sudjelovala 41 ekipa, a da sve na atletskim stazama prođe u skladu s pravilima pobrinuli su se članovi AK Moslavina Kutina i AK Jasenovac.

Konačni poredak-dječaci:

1. ŠSD Novska, OŠ Novska

2. ŠSD Vihor, OŠ Mate Lovraka Kutina

3. ŠSD Slavonac, OŠ Josipa Kozarca

Konačni poredak-djevojčice:

1. ŠSD Žubor, OŠ Zvonimira Franka

2. ŠSD Dunja, OŠ Stjepana Kefelje

3. ŠSD Ribari, OŠ braća Ribar Sisak

Konačni poredak- mladići:

1. ŠSD Banovac, SŠ Glina

2. ŠSD Tehničar, Tehnička škola Kutina

3. ŠSD Augustin, SŠ Tina Ujevića

Konačni poredak-djevojke:

1. ŠSD Gimnazijalac, Gimnazija Sisak

2. ŠSD Augustin, SŠ Tina Ujevića

3. ŠSD Srednjoškolac, SŠ Novska