Održana treća radionica u sklopu aktivnosti “Dobar tek u Moslavini!”

U Kutini je prošloga tjedna održana treća radionica aktivnosti „Dobar tek u Moslavini!“, a koju LAG „Moslavina“ provodi u sklopu projekta suradnje „Okusi domaće!“. Na radionici je prisustvovalo 24 sudionika koje su činili predstavnici ugostiteljskih objekata sa područja regije Moslavine, zatim predstavnici gradova i općina, te javnih ustanova sa područja LAG-a „Moslavina“.
Cilj radionice bio je potaknuti konstruktivnu raspravu među sudionicima, te istaknuti važnost promocije moslavačke kuhinje i moslavačkih jela, kao i načine promocije istih putem izrade promotivne moslavačke kuharice i ostalih popratnih događanja. Predstavnica Hotela Kutina, Vesna Svoboda Glavica, nakon pozdravne riječi prisutnima je predstavila bogatu ponudu tradicionalnih jela moslavačke kuhinje Hotela Kutina.
Voditeljica LAG-a Anica Lenart prisutnima je predstavila projekt „Okusi domaće!“, kao i podaktivnost „Dobar tek u Moslavini“, a Božica Brkan i Danijela Crnjak Andri, suradnice u provedbi aktivnosti, iznijele su procjenu trenutne gastronomske ponude tradicionalnih moslavačkih jela na području LAG-a „Moslavina“, te istaknule važnost međusobne suradnje ugostitelja.
Na samom kraju događanja prisutni sudionici imali su priliku degustirati neka od tradicionalnih jela moslavačke kuhinje.