Održana skupština KUD-a Jelenčanka

Kulturno- umjetničko društvo „Jelenčanka“ iz Gornje Jelenske održalo je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su podnesena izvješća za prošlu te prijedlog Plana rada i financijski plan za ovu godinu.

Tom prigodom vodstvo društva podsjetilo je kako društvo djeluje u tri skupine, plesačkoj i pjevačkoj odrasloj, te plesačkoj dječjoj, a koje prate i tamburaši. „Zbog pandemije koronavirusa rad KUD-a bi je u smanjenom obimu, no, ipak je zabilježen pristojan broj aktivnosti. Probe su održavane redovito, stoga su zabilježeni i nastupi na Županijskoj smotri folklora, kao i u Ivanić-Gradu, Banovoj Jaruzi, Ilovi, Popovači i Velikoj Ludini. Zajedno s članovima KUD-a „Mijo Stuparić“ iz susjedne Velike Ludine otputovali smo u Ohrid, a gdje smo nastupili na Međunarodnom festivalu folklora „Ohrid fest“ krajem srpnja. Također, radili smo i na očuvanju narodnog ruha te smo otkupili jednu nošnju i dijelove nošnje za potrebe nastupa.“ – istaknuto je u okviru izvješća.

Govoreći o planovima za ovu godinu, iz KUD-a Jelenčanka ističu kako se nastavlja sa intenzivnim vježbama i pripremama za smotre, kao i za ostala gostovanja. „Očekuje nas i Međunarodni festival folklora u Budvi „Montenegro music fest“ od 24.-27.08., kao i događaji u našoj organizaciji. Nakon organizacije dječjeg fašnika imamo i proslavu Ivanja, Nikolinja, te obilježavanje Adventa i Božića. Također, planiramo daljnju nabavu narodnih nošnji i tambura, kao i osnutak dječje tamburaške skupine te uređenje Etno kuće“ – rečeno je u okviru plana za ovu godinu.

Zahvalilo je vodstvo potom Gradu, Županiji, Ministarstvu kulture, župniku te sponzorima i donatorima uz čiju su financijsku pomoć djelovali u proteklom razdoblju, a istoj se nadaju i ove godine.

Skupštini su prisustvovali i predstavnici Grada Popovače, gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Uz čestitke na uspješnom radu i trudu koji je uložen kako bi se očuvali tradicijski običaji ovog kraja, gradonačelnik Josip Mišković članovima je KUD-a Jelenčanka zaželio puno uspjeha i u ostvarenju ovogodišnjih ciljeva. Tom prigodom predsjednici društva Kseniji Tomac Špoljarić uručio je ključ trijema kojeg je Grad otkupio od obitelji Žagar s ciljem da KUD Jelenčanka uredi taj prostor i da ovo naselje ima svoju etno-kuću, a što bi se trebalo i ostvariti do kraja ove godine.