Održana druga radionica u sklopu aktivnosti „Dobar tek u Moslavini!“

Prošloga je tjedna, 14. ožujka, u prostoru ugostiteljskog objekta „KOD BAKE“ u Kapelici održana druga radionica aktivnosti „Dobar tek u Moslavini!“, a koju LAG Moslavina s partnerima provodi u sklopu projekta suradnje „Okusi domaće!“.

Radionici, čiji je cilj potaknuti konstruktivnu raspravu među ponuditeljima ugostiteljske usluge o moslavačkoj kuhinji i moslavačkim jelima, kao i o načinu promocije istih putem izrade promotivne moslavačke kuharice u kojoj će se ispričati priča o moslavačkoj kuhinji i moslavačkim receptima koji najbolje predstavljaju našu regiju, prisustvovalo je 18 sudionika.

Svoj doprinos raspravi uvelike su svojom stručnošću i komentarima pridonijele i književnica i novinarka Božica Brkan, etnologinja i povjesničarka Slavica Moslavac te vlasnica ugostiteljskog obrta GastrGar i Gastro Akademije, chefica kuhinje Danijela Crnjak Andri.

Na početku događanja Voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart predstavila je prisutnima projekt „Okusi domaće!“, kao i podaktivnost „Dobar tek u Moslavini!“, nakon čega je uslijedio glavni dio gdje je svaki od prisutnih predstavnika ugostitelja ukratko predstavio trenutnu ponudu, te način na koji smatraju da se navedena ponuda može dodatno poboljšati. Također, prisutni dionici ugostiteljske ponude složni su kako bi veliki naglasak u budućnosti trebao biti na međusobnoj suradnji. Na samom kraju događanja prisutni sudionici imali su priliku degustirati neka od tradicionalnih jela moslavačke kuhinje. Kušala se tako juha s tikvicama, kaša sa želucima i medvjeđim lukom, jetrica na saft s bijelim žgancima, patka s prelivenom na kockice narezanom kolačicom, ficleki punjeni kiselim kupusom i komadićima bunceka te za desert rezanci s makom i rezanci s pekmezom.

Izvor: LAG Moslavina