Moslavina predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO

U Zagrebu je od 24. do 26. ožujka održano jubilarno, deseto izdanje Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO.

Prisustvovalo mu je više od 200 izlagača iz cijeloga svijeta te brojni visoki uzvanici, a zemlja partner bila je Alžir. Tijekom tri dana posjetitelji su imali priliku poslušati oko 20 predavanja i panela na različite teme vezane uz putovanja i turizam i upoznati se s brojnim destinacijama, kao i trendovima u turizmu.

Direktorica sajma Damjana Domanovac rekla je kako su svi okupljeni imali priliku doprinijeti šarolikosti i raznolikosti i donijeti svoje običaje i destinacije te ih prikazati hrvatskoj publici, a Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju, koja je svečano i otvorila sajam istaknula je kako se nada snažnijem povezivanju naših građana i institucija s onima u Alžiru, zemlji s velikim potencijalom za turizam.

„Alžir je najveća zemlja u Africi i deseta najveća u svijetu. Upravo je turizam prioritet  u ekonomskom razvoju naše zemlje, stoga želimo biti partner s turističkom zemljom poput Hrvatske“, istaknuo je veleposlanik Alžira u Hrvatskoj, Nj. E. Mokhtar Amine Khelif.

U sklopu predavanja i panela čuti se moglo o održivom turizmu, pomicanju granica sezonalnosti kroz nautički turizam, umjetnoj inteligenciji i potencijalima pojedinih županija, ali i temama poput putovanja s djecom, road tripu, moto putovanjima u dvoje, putovanjima kao poslu, izlasku iz comfort zone, putovanju planinarenjem…

Turističku ponudu naše županije uz županijsku Turističku zajednicu predstavljale su i gradske te općinske. Na izložbenom se prostoru tako moglo doznati sve o prirodnim ljepotama poput Parka prirode Lonjsko polje te Regionalnog parka Moslavačka gora i pojedinih zaštićenih lokaliteta, kao i o bogatoj gastronomskoj i enološkoj ponudi.

Fotografija: TZ SMŽ