Mirjana Golubić nova je predsjednica Udruge umirovljenika Grada Popovača

Članovi Udruge umirovljenika Grada Popovače održali su izvještajno- izbornu skupštinu na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Mirjana Golubić, za njezina zamjenika Damir Božić, a za tajnicu-blagajnicu Mira Sabljak.

Kako je istaknuto u okviru predstavljanja izvješća o radu za proteklu godinu, rad udruge usmjeren je unapređivanje kvalitete života osoba starije životne dobi.

„Zbog pandemije koronavirusa gotovo godinu i pol nije bilo aktivnosti. Nakon ublažavanja mjera s radom je prošle godine započeo pjevački zbor, a koji je imao i nekoliko zapaženih nastupa: na otvorenju izložbe člana udruge Ivana Grubića u Knjižnici i čitaonici Popovača, na natjecanju zborova u Ivanić-Gradu, na susretu zborova u Osekovu, te na koncertu koji je udruga upriličila u Domu za starije i nemoćne u Sisku. Osim zbora, aktivnosti je zabilježio i odbor za sport te su članovi udruge nekoliko puta sudjelovali na rekreacijskim aktivnostima u toplicama te na moru, a posjetili su i seoski turizam „Na malenom brijegu“ u okolici Bjelovara. Zavidni su rezultati postignuti na Sportskim igrama umirovljenika SMŽ, te će ove godine članovi sudjelovati na sportskim igrama Matice umirovljenika Hrvatske.“  -istaknuto je u okviru predstavljanja izvješća te najavljeno kako se slične aktivnosti planiraju i tijekom ove godine.

Skupštini su nazočili i predstavnici političkog života grada i županije, predsjednik Gradskog vijeća Popovače Saša Jagarčec te predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić, a koji su tom prilikom članovima Udruge umirovljenika čestitali na uspješnom radu i rezultatima koje ostvaruju u poboljšanju kvalitete života umirovljenika s ovog područja.