Dan voda u OŠ V. Vidrića Kutina

* U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića Kutina prigodnim je programom obilježen međunarodni Dan voda. Tom prigodom o vodama i opskrbi vodom učenicima su govorili predstavnici tvrtke Moslavina d.o.o Kutina za vodoopskrbu i odvodnju, koja je i kum ovoj Eko školi.
Međunarodni Dan voda ove se godine obilježava pod motom
„Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ i poziva sve građane, na cijelom svijetu da daju svoj doprinos, ma kako mali bio, u zaštiti vode. Mijo Šepak direktor Moslavine d.o.o. istaknuo je kako bez vode nema života te da je voda bogatstvo i temeljno ljudsko pravo. „Voda koju svaki dan pijemo i koristimo za druge potrebe u našim domovima i ovdje u školi podzemna je voda koju crpimo iz naših izvora i bunara u Osekovu i Ravniku. To je zdrava, pitka voda visoke kvalitete i svatko od nas svojim malim djelima može dati veliki doprinos u zaštiti i očuvanju ovog dragocjenog prirodnog resursa, jer bez vode nema života.“, naglasio je direktor Moslavine d.o.o.
Predstavnici Moslavine d.o.o. uečnicima su objasnili postupak obradu vode u pogonu u Ravniku i sustsav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Tom su prigodom govorili i o gradnji novih vodovoda i sustava odvodnje u projektu Aglomeracija Kutina.
Učenici OŠ V. Vidrić gostima iz Moslavine d.o.o. predstavili su svoj radove uz Dan voda.
Učenici su imali i puno pitanja o važnosti vode, obradi i distribuciji vode te su na kraju svi sudionici programa i gosti poslali zajedničku poruku i molbu da se prema vodi odnosimo pažljivo i čuvamo prirodu i njene resurse.