​Dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca

Policijski službenici Policijske postaje Kutina zaprimili su prijavu 47-godišnjaka koji je na Internet oglasniku objavio oglas za prodaju, te mu se 18. ožujka putem društvene mreže javila nepoznata osoba s kojom je dogovorio prodaju.

Nakon dogovora mu je nepoznata osoba poslala poveznicu (za koju se ispostavilo da je lažna) te ga tražila da unese svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je unio broj kartice primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.” – poručuju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti možete pročitati na: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456