Radovi na dogradnji i uređenju Robne kuće privode se kraju

Radovi na dogradnji i uređenju zgrade Robne kuće u Popovači planirano se privode kraju. Riječ je o investiciji koju provodi privatni investitor za potrebe proširenja same trgovine, ali i zbog stvaranja novih poslovnih prostora.

Između ostalih, svoje mjesto u toj će zgradi pronaći i Gradska uprava Grada Popovače.

„Osim što će sve službe biti objedinjene u jednu cjelinu, zgrada će biti i tehnički daleko opremljenija te će naše usluge građanima biti kvalitetnije i mnogobrojnije, a to je i cilj zbog kojeg kupujemo novi prostor od oko 700m2.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković i dodao kako će ovaj prostor biti pristupačan i osobama koje su slabije pokretne budući da će pristup svim službama biti osiguran dizalom.

Preseljenje će obuhvatiti i Gradsko vijeće, koje će također raditi u boljim uvjetima, a prostor nove Gradske vijećnice koristit će se i za druge svrhe, pojasnio je gradonačelnik.

Osim ove investicije do Dana Grada bi trebala biti završena još jedna. Riječ je o uređenju Trga I koji se nalazi ispred spomenute zgrade. „Završen je natječaj te bi kroz nekoliko dana trebali i započeti sami radovi. Novouređeni trg trebao bi dati Gradu jednu ljepšu i moderniju vizuru, ali i stvoriti uvjete za nove sadržaje.“ – rekao je Mišković.

Novi prostori Gradske uprave i uređenje Trga I financiraju se vlastitim sredstvima Grada, a ista će biti namijenjena i za izgradnju nekolicine novih parkirališnih mjesta, s istočne strane zgrade.

Prostor postojeće Gradske vijećnice, a i prostori postojeće Gradske uprave nakon obnove i uređenja dobit će nove korisnike. U Gradskoj će se vijećnici smjestiti odjel za djecu i mlade Knjižnice i čitaonice, a u zgradi uprave svoje će mjesto pronaći udruge, ali i novi sadržaji za kojima u Popovači postoji potreba.