Novi autići za istraživanje Parka prirode Lonjsko polje

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje 3. veljače preuzela je deset naručenih električnih golf autića od tvrtke Wawa d.o.o. čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava, te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu spomenutom Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf autićima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica, gdje su se autići pokazali kao posjetiteljima zanimljiva i tražena turistička usluga.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

„Tražili smo ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u Repušnici i Osekovu, a istodobno posjetiteljima, vožnjom eklektičnim golf autićima kroz Lonjsko polje, nudimo novu atraktivnu uslugu“ izjavio je v.d. ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

„S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti Parka rado služiti električnim automobilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu“, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Autići će biti u turističkoj ponudi u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo od travnja ove godine.

Izvor: JU PP Lonjsko polje