Konjogojska udruga Moslavina i ove godine planira veliki broj aktivnosti

Konjogojska udruga „Moslavina“ održala je u subotu, 25. veljače, u Popovači, 29. redovnu i izbornu Skupštinu na kojoj su predstavljena izvješća o radu u proteklom te usvojeni planovi rada za nadolazeće razdoblje, te je vodstvu udruge iskazano povjerenje za još jedan mandat.

Predsjednik Igor Hrastović i tajnik Udruge Bruno Kosar tom su prilikom naglasili činjenicu da udruga uspješno u kontinuitetu djeluje već 30 godina, a unazad godinu dana većina planiranih aktivnosti očekivano je odrađena.  Između ostalog, najveći dio aktivnosti bio je vezan uz proslavu 30. obljetnice društva te organizaciju Županijske izložbe stoke, ali i uz sudjelovanje na brojnim manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače. Osim navedenog, članovi su redovito hodočastili u Mariju Bistricu, te sudjelovali na izložbama diljem zemlje.

Konjogojska udruga Moslavina danas broji više od 100 članova, a na ovogodišnjoj skupštini primljena je i nekolicina novih, a što je i ključ uspješnog rada kojem se udruga nada u narednom razdoblju. Osim toga, cilj im je, nakon što su po prvi puta ove godine organizirali Pokladno jahanje u Janja Lipi, nastaviti sa sudjelovanjem na kulturnim i gospodarskim manifestacijama, ali i organizirati Izložbu stoke te se posvetiti daljnjem napretku vezanom uz provođenje uzgojno-selekcijskog rada u suradnji s dva saveza koja su i potaknula od ove udruge, Središnjim savezom udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka te Središnjim savezom hrvatskog posavca.

Također, vodstvo udruge istaknulo je kako konjogojstvo danas u Hrvatskoj svakako ima budućnost, ali i iznijelo problematiku s kojom se susreću uzgajivači.

Skupština je završila čestitkama brojnih gosti iz prijateljskih konjogojskih udruga i saveza, kao i onih zamjenika gradonačelnika Grada Popovače Lovre Miklaužića, predsjednika Županijske skupštine Mato Fofić, pročelnice županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirodu Anite Sinjeri Ibrišević, načelnika Sektora za stočarsku proizvodnju pri Ministarstvu poljoprivrede Mate Čačića, te saborskog zastupnika Željka Lenart. Svi su oni čestitali vodstvu udruge na uspješnom radu i ustrajanju da se oživi hrvatsko selo, te su im, između ostalog, ponudili pomoć pri rješavanju problema koji su iz njihove domene.